Ga naar hoofdinhoud

Bovi-Support bevordert pensstabilisatie

Nutri-support introduceerd Bovi-Support. Dit product is een combinatie van positieve elementen van levende gisten, vitamines en sporenelementen voor het bevorderen van de pensstabilisatie, vertering en vruchtbaarheid.

Problemen rundvee

Momenteel zijn de meest voorkomende problemen bij rundvee pensverzuring, de daarmee gekoppelde hoefbevangenheid en een algemene daling van de vruchtbaarheid, volgens Nutri-support. "Het komt steeds vaker voor dat de dieren wel tochtig worden maar toch enige problemen ondervinden om drachtig te worden."

Levende gisten

Door de toevoeging van levende gisten wordt een regulerende werking in de pens toegevoegd, stelt de productdivisie van Schippers Bladel Nutri-support. "Niet alleen worden de directe oorzaken van pensverzuring, melkzuurbacteriën en melkzuur, aan banden gelegd maar wordt ook het indirecte gevolg hiervan, hoefbevangenheid, vermeden. Daarnaast geven de gisten nog een extra verbetering voor de vertering en wordt de algemene gezondheid, weerstand en vruchtbaarheid gestimuleerd."
Als deze gisten dan nog worden gecombineerd met de juiste vitamines en de best verteerbare sporenelementen, wordt de vruchtbaarheid in het algemeen nog sterk bevorderd, stelt de productdivisie. Recent is namelijk aangetoond dat het overgrote deel van de herkauwers kampt met een algemeen tekort aan selenium, dat in samenwerking met vitamine E een belangrijke rol speelt bij de vruchtbaarheid. Het tekort aan selenium komt waarschijnlijk doordat graasplaatsen steeds armer worden aan dit natuurlijk sporenelement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback