Ga naar hoofdinhoud

Bracofeed produceert eerste gemalen granen

Grondstoffenleverancier Bracofeed uit Oss nam deze week een nieuwe hamermolen in gebruik en leverde onlangs de eerste 32 ton gemalen tarwe uit. De hamermolen bevat een automatische zevenuitwisseling, waardoor klanten de door hun gewenste maalfijnheid kunnen ontvangen. Met de realisatie van deze nieuwe stap kan Bracofeed gemalen grondstoffen rechtstreeks aan klanten leveren. Bracofeed startte vorig jaar met het uitleveren van ongemalen grondstoffen vanuit de nieuwe locatie aan diep vaarwater aan de Merwedestraat in Oss aan de Maas.

Kostprijs

Deze nieuwe stap past in de strategie van Bracofeed om de Zuid-Nederlandse markt te voorzien van prima kwaliteit enkelvoudige grondstoffen tegen een scherpere kostprijs. Gemalen grondstoffen komen nu vaak van mengvoerfabrieken, die hun productielijnen qua malen, mengen en persen op elkaar hebben afgestemd. Alleen malen geeft dus onderbezetting op de meng- en perslijnen wat kostprijsverhogend werkt. De installatie van de hamermolen heeft een kostprijsverlagend effect.
Steeds meer ondernemers mengen zelf granen en grondstoffen bij. Met name varkens-, kalkoenen- en pluimveehouders en in mindere mate zeer grote rundveehouders maken steeds meer gebruik van (on)gemalen grondstoffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback