Ga naar hoofdinhoud

Bracofeed Storage van start

Boerenbond Deurne heeft in Oss een nieuwe op- en overslagterminal gerealiseerd. Onder de naam Bracofeed Storage wordt deze op- en overslaglocatie voor veevoedergrondstoffen officieel geopend door loco-burgemeester Iding van de gemeente Oss.

De op- en overslag van grondstoffen is gelegen aan diep vaarwater (inclusief herbeladingsmogelijkheid voor schepen). De capaciteit ligt op 10.000 ton grondstoffen in grote silo's (fase I, gerealiseerd) met uitbreidingsmogelijkheid van nog eens 10.000 ton grondstoffen in vlakloods (fase II, medio 2010).
Met de nieuwe locatie is transport van hoogwaardige producten naar mengvoederfabrieken efficiënter. Ook is verkoop van zuivere grondstoffen direct aan agrarische afnemers mogelijk. Met dit totale project is een investering gemoeid van bijna 10 miljoen euro. De financiering heeft Boerenbond Deurne volledig uit eigen middelen betaald.

De volgende stap op dit 5,26 ha grote terrein is de bouw van een diervoederfabriek met een capaciteit van 400.000 ton voeders op jaarbasis. Momenteel wordt met de gemeente Oss overlegd om zo snel mogelijk het vergunningstraject in te kunnen gaan. Hierbij speelt een nieuwe spoorwegverbinding op het industrieterrein Elzenburg-Noord ook een aanvullende rol.

Zaterdag 21 november is er een open dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback