Ga naar hoofdinhoud

Cargill investeert in nieuwe fabriek in Oekra

De overheid neemt extra maatregelen om de komende tijd de CO2-uitstoot te beperken.

Cargill heeft plannen aangekondigd om 7 miljoen dollar te investeren in het bouwen van een nieuwe fabriek in Oekraïne. De fabriek heeft een capaciteit voor het produceren, mixen en pelletiseren van ongeveer 50.000 ton diervoeders per jaar. De bouw begint naar verwachting in januari 2011.

Operationeel

De veevoederfabriek, die zal worden gebouwd in Kutsovka, verschaft het bedrijf toegang tot de diervoedermarkt in Oekraïne. Verwacht wordt dat de faciliteit operationeel is tegen het einde van 2011 en zal naar verwachting werk verschaffen aan 40 fulltime medewerkers.

Uitbreiding

"Door het betreden van de diervoedermarkt in Oekraïne, breiden we ons bestaande Cargill-netwerk van diervoederfabrieken wereldwijd uit met het oog op het voldoen aan de groeiende vraag van de veehouderij", zegt Dan Burke, hoofd van Cargills diervoederactiviteiten in Europa. "In de afgelopen jaren zien we een aanzienlijke stijging van de vleesconsumptie en -productie in Oost-Europa. Deze investering stelt ons in staat te profiteren van onze wereldwijde expertise, technologie en kennis door de groei van deze vernieuwde veeteeltsector in Oekraïne te steunen."

Dealernetwerk

Eenmaal operationeel, zal de fabriek onder het Purina-merk diervoeders distribueren, aan de lokale melkvee-, varkens- en pluimveeveehouders via een dealernetwerk. Cargill verwacht dat dit netwerk zal bestaan uit meer dan 100 dealers in drie jaar tijd. Terwijl de fabriek wordt gebouwd, wil Cargill mogelijkheden onderzoeken om te helpen voldoen aan de huidige lokale vraag naar veevoer.

Synergie

Cargill is in Oekraïne gevestigd sinds 1991. "Met een groot aantal activiteiten op het terrein, zijn we van plan synergieën te trekken uit onze handel in graan en oliehoudende zaden als zakelijke hefboom voor waardevolle contacten en bestaande relaties opgebouwd door onze langtermijn verbintenis aan Oekraïne", zegt Malcolm Sayer, general-manager van Cargills diervoederactiviteiten in Oekraïne. "We hebben het geluk sterke aanhoudende steun te hebben ontvangen van zowel de agrarische gemeenschap als de overheid. We geloven dat we een rol van betekenis spelen in deze sector en om in dit proces te helpen bij het verhogen van het landelijke BBP en ondersteuning van plaatselijke boereninkomens."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback