Ga naar hoofdinhoud

Cargill lanceert nieuw biggenvoerprogramma

Cargill Animal Nutrition lanceert het Neopigg RescueCare-programma op de beurs EuroTier in Hannover, Duitsland, van 11-14 november 2014. Neopigg RescueCare maakt deel uit van het Neopigg-programma, dat recent wereldwijd is gelanceerd. Het programma is ontwikkeld om varkenshouders te helpen de levensverwachting van hun varkens te verhogen door middel van een geavanceerd voerprogramma gericht op voeding voor pasgeboren biggen.

Voerprogramma

Het nieuwe Neopigg RescueCare voerprogramma is ontwikkeld om de totale zeugproductiviteit te verhogen, gedefinieerd als het gewicht in kilogram van geboren varkens per zeug per jaar op een leeftijd van 10 weken. Neopigg RescueCare bestaat uit twee nieuwe vloeibare producten die elkaar aanvullen:

  • Neopigg RescueMilk 2.0, een speciaal geformuleerde kunstmelk die aan de eiwit- en energiebehoefte van de big voldoet en de ontwikkeling van het spijsverteringsstelsel bevordert
  • Neopigg Smooth 2.0, een unieke vloeibare prestarter die de groei verbetert door betere voeropname. Beide producten zijn ontwikkeld om te voeren met behulp van Neopigg™ RescueCups, waardoor het verse vloeibare voer 24/7 beschikbaar is.

Voordeel

Het voordeel van het Neopigg vloeibaar voerprogramma is dat het varkenshouders in staat stelt om grote tomen groot te brengen zonder dat er pleegzeugen nodig zijn, waarmee de groei en gezondheid van biggen wordt verbeterd, en de varkenshouder tot 30% minder varkens met een laag gewicht kan hebben, stelt Cargill. Studies van Cargill hebben aangetoond dat het gebruik van Neopigg RescueCare het speengewicht van tomen met meer dan 0,5 kg verbetert. Daardoor zijn de prestaties van de biggen in de kraamperiode ook verbeterd. “Neopigg RescueCare verbetert de zeugproductiviteit aanzienlijk doordat de biggen zwaarder en gezonder zijn, en de zeugen productiever, waardoor de zeugenhouderij winstgevender is.”
Neopigg RescueCare is verkrijgbaar onder de merknaam Provimi. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback