Ga naar hoofdinhoud

Cefetra investeert in opslagcapaciteit in Polen

De Baltic Grain Terminal (BGT), een samenwerkingsverband tussen grondstoffenleverancier Cefetra en ADM, gaat in Polen een nieuwe graanopslag bouwen in de haven van Gdynia,, aan de Baltische Zee. De nieuwe loods zal de sojameel opslag aan de India kade significant verhogen.

Strategische positie

Het project komt voort uit een hechte samenwerking tussen Baltic Grain Terminal en de Havenautoriteiten van Gdynia. Niet alleen wordt de opslagcapaciteit uitgebreid, maar ook worden de import- en exportstromen vergroot en daarmee Cefetra's strategische positie, meent de leverancier. De nieuwe opslag zal een capaciteit hebben van 30.000 ton. Het oppervlak van de loods is 7.520 m2 en is verdeeld over vier aparte compartimenten om vier verschillende producten op ieder gewenst moment te kunnen opslaan.

Oplevering

Verwacht wordt, dat in de herfst van 2012 de constructie van de nieuwe opslagcapaciteit gereed is. Bij de oplevering zal de opslagcapaciteit van de Baltic Grain Terminal zijn verhoogd tot 90.000 ton, waarmee het de grootste graan opslagcapaciteit van alle terminals in Polen wordt. "De aanvullende opslagcapaciteit, net als de verbeterde laad- en losprocedures, zullen de wachttijden van schepen verkorten en ten goede komen aan de import en export capaciteit aan de India kade."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback