Ga naar hoofdinhoud

Certisys treedt toe tot Ecocert Groep

Certisys treedt toe tot de Ecocert Group.

Certisys, marktleider op het gebied van biocertificering in België, treedt toe tot de Ecocert Groep. Ecocert is wereldspeler als het gaat om de certificering van biologische producten.

Versterking

Als onderdeel van de Ecocert Groep versterkt Certisys naar eigen zeggen de marktpositie. Ook verwacht de certificeringsinstantie een versnelling van de verdere uitbreiding in de Benelux. Certisys breidt het dienstenaanbod uit met de unieke catalogus van ecologische prestaties en certificeringen van de Ecocert Groep. Philippe Thomazo, CEO van de Ecocert Groep: “Onze bedrijven zijn nauw met elkaar verwant. De bestaansreden van de Ecocert Groep wordt versterkt door deze integratie. We kijken ernaar uit om de teams van Certisys te verwelkomen, want samen met hen willen we onze volledige dienstverlening uitbreiden naar de Benelux.”

Als pioniers op het gebied van biologische certificering en leiders op hun respectieve markten in Frankijk en België delen Ecocert en Certisys al sinds hun oprichting dezelfde overtuigingen en dezelfde visie op biologische landbouw.

Uitbreiding

De Ecocert Groep, wereldspeler op het vlak van de certificering van biologische producten, versterkt met de integratie van Certisys zijn positie in Europa. Bovendien het concern toe tot de Benelux-markt. De Ecocert Groep zet de externe groeistrategie voort. Deze is gericht op de aankoop van historische, onafhankelijke certificeringsbedrijven die zich specifiek richten op de biologische landbouw.

De Ecocert Groep zet zich sterk in voor de bescherming van het leefmilieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het concern biedt sinds 1991 oplossingen voor de inzet van best practices op maatschappelijk en milieuvlak in verschillende sectoren. “Na veertig jaar inzet voor de biologische landbouw willen we de uitbouw van onze activiteiten versnellen. Onze integratie in de Ecocert Groep is een uitgelezen kans om onze internationale verankering te verstevigen en onze expertise te versterken. We zijn verheugd dat onze klanten gebruik kunnen maken van de diensten van Ecocert. Ook krijgen ze op die manier toegang krijgen tot nieuwe markten”, vertelt Blaise Hommelen, oprichter van Certisys.

Nieuwe leiding

Thomazo wordt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Certisys. Franck Brasseur wordt algemeen directeur van het bedrijf. Brasseur maakt sinds 2018 deel uit van het directieteam. Certisys-oprichter Hommelen begeleidt Brasseur tijdens de overgangsperiode van enkele maanden. Binnen de Ecocert Groep behoort Certisys tot de regio Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Benelux, onder leiding van Thierry Stoedzel.

Lees ook: Aandeel biologische landbouw groeit gestaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback