Ga naar hoofdinhoud

Chris Deen beoogd nieuwe directeur ForFarmers

Foto: ForFarmers

Chris Deen is de beoogde opvolger van Yoram Knoop als algemeen directeur van ForFarmers. Het is de bedoeling dat Deen wordt benoemd als directeur met ingang van 1 juli 2022.

De voorgenomen benoeming van Deen houdt verband met het aftreden van de huidige ForFarmers-directeur Yoram Knoop, na de algemene vergadering van aandeelhouders op 14 april. In de periode tussen 14 april en 1 juli zal Roeland Tjebbes naast zijn taken als CFO van ForFarmers ook tijdelijk de CEO-positie vervullen.

Ervaring

“We zijn verheugd dat we Chris Deen kunnen voordragen als CEO. Zijn brede, internationale ervaring in de voedingssector wordt gekenmerkt door het tot stand brengen van succesvolle veranderingstrajecten bij leidende bedrijven in snel veranderende en uitdagende marktomstandigheden”, zegt Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de raad van commissarissen van ForFarmers.

Huidige functie

Deen (55) is op dit moment CEO van Aviko, één van de vier grootste aardappelverwerkers ter wereld en dochteronderneming van coöperatie Royal Cosun. Hij startte daar begin 2020. Ondanks de uitbraak van de Covid-pandemie heeft hij zijn opdracht om de succesvolle groeistrategie van Aviko voort te zetten gestalte kunnen geven, door op het juiste moment de juiste keuzes te maken.

Achtergrond

Chris Deen heeft bedrijfseconomie en informatiemanagement gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en is tevens opgeleid als registeraccountant. Hij begon zijn loopbaan in 1991 bij EY als accountant en stapte in 1996 over naar Sara Lee/Douwe Egberts. Daar bekleedde hij tot 2010 verschillende functies, waaronder CFO van Douwe Egberts Coffee Systems in Nederland en Algemeen Directeur van Sara Lee International Foodservice Iberia (Barcelona, Spanje).

Bij Bakkersland, indertijd de grootste bakkerijproducent in Nederland, vervulde Chris Deen tussen 2012 en 2016 eerst de CFO en vervolgens de CEO-positie. Voorafgaand aan zijn tijd bij Aviko, was hij COO en Integratie Directeur van Euroma (producten op basis van kruiden en specerijen).

Lees ook: Yoram Knoop (ForFarmers) treedt af 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback