Ga naar hoofdinhoud

CO2-voetafdruk berekenen met webapplicatie

Royal Haskoning heeft een webapplicatie op de markt gebracht waarmee bedrijven inzicht krijgen in de hoeveelheid CO2 die ze uitstoten. "Met de Carbon Tool kunnen ze niet alleen geld besparen, maar maken ze tevens een grotere kans op nieuwe projecten."

Carbon Tool

De Carbon Tool van Royal Haskoning is een op maat gemaakt instrument dat zich onder meer richt op de CO2-uitstoot van gebouwen, materialen, energiegebruik en transportmiddelen. "Een persoonlijke, beveiligde webapplicatie zorgt ervoor dat de gegevens overal zichtbaar en benaderbaar zijn. Door de koppeling van de tool aan Ecoinvent, een database voor CO2-gegevens en andere milieudata, is het bovendien mogelijk om de CO2 -uitstoot te bepalen voor de meest ingewikkelde productieketens", aldus het adviesbureau.

CO2-uitstoot

Het inzichtelijk maken van de CO2 -uitstoot is de eerste stap voor effectief carbon management. Zo kan een bedrijf er bijvoorbeeld voor kiezen om energie te besparen, technologische processen efficiënter te maken of duurzame energiebronnen te gebruiken.

Duurzaam produceren

Steeds meer bedrijven nemen het initiatief om producten en de totstandkoming ervan zo duurzaam mogelijk te maken, en ze stimuleren ook leveranciers om duurzame producten te leveren en een duurzame bedrijfsvoering te voeren, meent Royal Haskoning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback