Ga naar hoofdinhoud

CPO Award uitreiking op 3 december in Amsterdam

Tijdens het International Supply Management Congres op 2 en 3 december in de RAI in Amsterdam wordt voor de zesde keer de CPO (Chief Purchasing Officer) van het jaar gekozen: de prijs voor de beste inkoopdirecteur van het jaar.

Prijsuitreiking

Naast drive, passie en visie wordt innovatie en duurzaamheid voor inkopers steeds belangrijker. Mede daarom wordt de prijs dit jaar uitgereikt op het Supply Management congres van AkzoNobel, Nevi, ADC, Rabobank en IDH over innovatie en duurzaamheid. Op 3 december zal de jury de winnaar bekend maken uit drie genomineerden. Eén van hen zal dan het stokje overnemen van de winnares van vorig jaar: Melanie Schultz, toen CPO van Achmea, nu Minister van Infrastructuur en Milieu.

Genomineerden

De genomineerden voor de prijs zijn Frank Oort (CPO, Koninklijke BAM Groep), Marc Engel (CPO, Unilever) en Jan Jongsma (CPO van FrieslandCampina).
Oorts belangrijkste ambities en uitdagingen bij BAM zijn kosten-, risico- en cashmanagement. Daarnaast vindt hij het zo vroeg mogelijk in de aanvoerketen betrekken van toeleveranciers en de integratie en implementatie van duurzaamheid in de aankoop belangrijk.
Verantwoorde en duurzame inkoop zijn essentiële onderdelen van het inkoopbeleid van Unilever dat (o.a.) een leidende rol speelt in het verduurzamen van palmolie.
Jongsma ontwikkelde na de fusie tussen Friesland Foods en Campina de inkooporganisatie van de nieuwe combinatie. Jongsma weet met zijn team de balans te vinden tussen een goede aansluiting met de business en realisatie van het synergiepotentieel.

Young Talent Award

Naast de CPO Award wordt ook de Young Talent Award, voor aanstormend inkooptalent op het congres uitgereikt. De CPO Award is een initiatief van Nevi en Alfa Delta Compedium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback