Ga naar hoofdinhoud

Daling medicinaal voer Boerenbond Deurne

Van 2006 tot en met 2010 daalde het percentage medicinale voeders bij Boerenbond Deurne met bijna 60 procent. De daling zet zich verder door: in het vierde kwartaal van 2010 was het percentage medicinale voeders slechts 31 procent ten opzichte van 2006.

Varkens

Varkenshouders en adviseurs hebben zich de laatste jaren bewust ingezet om de behoefte aan medicinaal voer te verlagen door verbetering van onder andere hygiëne, vaccinaties, voeding en bedrijfsmanagement.

Grondstoffen

Daarnaast blijken de stabiele grondstofsamenstellingen in de Vitamax Fix varkensvoeders en de VitaFix voeders bij legpluimvee en kalkoenen een duidelijk positieve uitwerking te hebben op de gezondheid van de dieren.

Stabiel

Boerenbond Deurne heeft deze voederreeksen in 2010 geïntroduceerd. "Een voersamenstelling die levering na levering stabiel is, verhoogt de maagdarmgezondheid en geeft de dieren extra weerstand tegen infecties. Veehouders hoeven daardoor minder antibiotica in te zetten", aldus Boerenbond Deurne.

Speerpunt

Verbetering van de diergezondheid is bij Boerenbond Deurne een speerpunt bij het samenstellen van de voerlijnen voor alle diersoorten. "Stabiele samenstellingen zijn weliswaar iets duurder dan conventioneel voer, maar verbeteren de gezondheid en daarmee de resultaten en het werkplezier in de stallen."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback