Ga naar hoofdinhoud

Danisco verhoogt productprijzen met onmiddelijke ingang

Danisco Animal Nutrition verhoogt met onmiddellijke ingang de prijzen.

Danisco Animal Nutrition verhoogt wereldwijd de prijzen van de producten. De prijsverhoging gaat direct in of op het moment dat het lopende contract eindigt. Prijsverhogingen kunnen oplopen tot zo’n 10 procent, kondigt het bedrijf aan.

Grondstoffen

De prijsverhoging treft het gehele productportfolio van Danisco Animal Nutrition. Als reden voor dit besluit geeft het bedrijf de ongewone escalatie van de grondstofprijzen, zowel als het gaat om ruwe grondstoffen als om verpakkingen en logistiek. De prijsstijging van Danisco-producten kan oplopen tot zo’n 10 procent. De hoogste van de stijging hangt samen met product, productkwaliteit en geografie.

Efficiëntie

“In het verleden is het ons altijd gelukt om prijsstijgingen op te vangen door onze eigen kosten laag te houden, bijvoorbeeld door het verhogen van de efficientie. Jammer genoeg heeft de coronapandemie wereldwijd een langdurig ongunstige invloed op de productiekosten”, constateert Danisco. Als voorbeeld noemt het bedrijf de aanhoudend ‘dramatisch’ hoge kosten van vrachtvervoer, zowel door de lucht als via zeetransport.

“Ondertussen bereiken ook de kosten voor grondstoffen en verpakkingen historisch hoge prijzen. Als bedrijf kunnen we deze extra prijsstijgingen niet langer zelf absorberen, zonder dat het op de middenlange en lange termijn ten koste gaat van onze continuïteit.”

Behoud

Door deze prijsverhoging nu in te voeren, verwacht Danisco de productie op peil te kunnen houden. “Het is een moeilijke beslissing. Maar we zijn ervan overtuigd dat we op deze manier onze positie als een betrouwbare leverancier van innovatieve voeradditieven kunnen behouden. We willen onze klanten ook op termijn blijven bedienen van producten en diensten met toegevoegde waarde die bijdragen aan verhoogde productiviteit”, aldus Pauel Fokin, vice-president van Danisco Animal Nutrition.

IFF

Danisco is onderdeel van IFF’s Health & Biosciences. Het productassortiment van Danisco bevat voerenzymen, betaïne, phytogene producten en probiotica.

Leestip: Vezels voor varkens en pluimvee (De Molenaar nr. 8, 2018; gratis voor abonnees)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback