Ga naar hoofdinhoud

De Heus introduceert podcast voor melkveehouders

Afbeelding: De Heus

Aan de keukentafel bij de melkveehouder komen veel onderwerpen voorbij. Zaken die hen en de rundveespecialisten van De Heus Voeders bezighouden, zoals bedrijfsopvolging, eiwitefficiëntie en de bedrijfsstrategie.

In de nieuwe podcast ‘de KoeCast’ gaat host Thijs Hunink, samen met veehouders en experts, in op deze en andere onderwerpen. De eerste drie podcasts zijn nu te beluisteren.

Aan de keukentafel

Rundveespecialist Thijs Hunink is de initiatiefnemer van deze podcast voor de melkveehouder. “Ik zit overdag meer aan de keukentafel van de boer dan op kantoor. En aan die keukentafel komen vaak onderwerpen voorbij waar zowel de veehouder als ik zelf meer van willen weten. Zo is het idee geboren”, vertelt Hunink.

“Elke aflevering starten we op het erf bij de boer en vervolgens ga ik in de studio in gesprek met een expert op het onderwerp.”

Familiaire bedrijfsovername

In de eerste aflevering gaat de KoeCast op bezoek bij Adri Broekhuijsen en zijn zoon Niels die samen een melkveehouderij runnen in Wilnis. De interviewer spreekt met hen om te zien hoe die overname verloopt.

In de studio spreekt Hunink met agrocoach Dik Veefkind die vertelt wat de emotionele, financiële en juridische impact is van een bedrijfsovername op het boerenbedrijf.

Eiwitefficiëntie

Hunink gaat in de tweede aflevering onder andere in gesprek met zijn collega, productmanager rundvee Dirk Schimmel, expert op het gebied van eiwitefficiëntie, om erachter te komen hoe een gezond rantsoen eruitziet. Hij wil weten wat de voordelen van eiwitefficiëntie zijn voor zowel de koe als de boer.

Bedrijfsstrategie en bedrijfsmodel

Hunink heeft in de derde aflevering bedrijfsadviseur Jaap de Vink uitgenodigd om met hem vijf bedrijfsstrategieën door te nemen, strategische en financiële valkuilen te bespreken en een antwoord te krijgen op die ene vraag: ‘Wat wordt de grootste, toekomstige uitdaging om een goed rendement uit je bedrijfsvoering te halen?’

Beschikbaar op alle platformen

De eerste drie afleveringen van de KoeCast zijn inmiddels beschikbaar op alle podcastplatformen, zoals Spotify, Apple Music en Google PodCasts. Ook is er een speciale pagina aangemaakt op de website van De Heus Voeders, bereikbaar via www.koecast.nl.

Lees ook: De Heus neemt Feijen Diervoeders over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback