Ga naar hoofdinhoud

De Heus krijgt vernieuwde procesbesturing

De Heus Voeders heeft Cofely Industrial Automation opdracht gegeven om de procesbesturing en de elektrotechnische installatie van haar productielocatie in Nijkerk te vernieuwen. De nieuwe besturing wordt gerealiseerd met de Cofely MES Toolbox en biedt De Heus een oplossing op het gebied van procesbeheersing en -optimalisatie. Met de renovatie is een bedrag gemoeid van circa € 1,5 miljoen. Het project is in juli 2010 van start gegaan en loopt door tot eind 2011.

Cofely MES Toolbox

Na evaluatie van verschillende aanbieders heeft De Heus voor Cofely gekozen om de kracht en veelzijdigheid van de aangeboden oplossing met de Cofely MES Toolbox. Dit modulaire en schaalbare softwareplatform is door Cofely ontwikkeld om de MES functies in batchprocessen eenvoudig te kunnen configureren. Daarbij zijn consequent de ISA-88 en ISA-95 standaarden gevolgd. De procesvisualisatie en de MES functies zijn in de Cofely MES Toolbox volledig geïntegreerd. De automatiseringsgraad in de fabriek in Nijkerk is hoog: nadat een bestelling op de afdeling order-entry in het ERP systeem is ingevoerd, verloopt het gehele productieproces vrijwel automatisch tot en met het beladen van de bulkwagens.

Argumenten

"De Heus hecht veel waarde aan het feit dat de Cofely MES Toolbox geschikt is voor gebruik in de mengvoederindustrie, maar daar niet specifiek voor werd ontwikkeld. Op die manier is verzekerd dat ook belangrijke MES know-how vanuit andere marktsectoren in de Cofely MES Toolbox is verwerkt. Een ander belangrijk koopargument is de productie-optimalisatietool. Deze software toont grafisch waar bottlenecks in de productie ontstaan", vertelt de heer Schipper, directeur Operationele Zaken van De Heus Voeders. "Verder geeft de kennis van de processen, de ervaring met complexe besturingen en ombouwtrajecten vertrouwen in Cofely."

Hoofdaannemer

In het project is Cofely Industrial Automation hoofdaannemer. Ook het bouwen en plaatsen van de besturingskasten en het renoveren van de elektrotechnische installatie wordt onder verantwoordelijkheid van Cofely uitgevoerd. De bestaande besturingsinstallaties voor de inname, maal-/menglijn, perslijnen en bulkbelading worden gefaseerd vervangen. De renovatie mag de productie niet verstoren. De feitelijke ombouw vindt plaats in strak geplande stops tijdens enkele weekenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback