Ga naar hoofdinhoud

De Heus Polen sluit overeenkomst met Aviagen EPI

Aviagen EPI en De Heus Pasze in Polen hebben een overeenkomst getekend. Daarin is de levering van specifieke voeders voor de Grand Parent Stock (GPS) van Aviagen-fokkers aan hun bedrijven die broedeieren leveren aan de nieuwe broederij in Hilbersdorf vastgelegd.

Investeringen

Gebaseerd op de langdurige vruchtbare samenwerking in Nederland, werd De Heus Polen
gevraagd om te investeren om de levering van dit hoogwaardig voer mogelijk te maken. Na een proces van reconstrueren van de voerfabrieken in Polen om aan de huidige normen te voldoen, is onlangs een nieuwe fabriek in Mie?cisko (50 km noord-oosten van Poznan) opgericht. Samen met deze modernisering is een specifieke investering gedaan om voer van hoge kwaliteit te produceren volgens het Aviagen-protocol. Dit omvat een gecontroleerde warmtebehandeling voor een bepaalde tijd in een extra hygiënische gesloten productiesysteem met specifieke aandacht voor leveringen om risico op herbesmetting uit te sluiten.

Kwaliteitscontrole

Grand Parent Stock vleeskuikenouderdieren zijn de vogels die broedeieren produceren om vleeskuiken-ouderdieren te maken. Deze vogels produceren op hun beurt de broedeieren om vleeskuikens te produceren. In 2009 investeerde Aviagen (producent van Ross vleeskuikensfokdieren) in een nieuwe broederij in Hilbersdorf (Duitsland) om de capaciteit in Europa te verhogen. Topkwaliteit en bacteriologische controle vanaf het begin is de sleutel om uiteindelijk veilig vlees voor de consument te produceren, stelt de firma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback