Ga naar hoofdinhoud

De Heus Vietnam neemt diervoederactiviteiten Masan over

Foto: De Heus

De Heus Vietnam heeft de overeenkomst getekend voor de volledige overname van de diervoederactiviteiten van het Vietnamese bedrijf Masan. De acquisitie heeft betrekking op 13 diervoederfabrieken en 1 premix fabriek met een gezamenlijke productiecapaciteit van circa 4 miljoen ton.

Met deze acquisitie versterkt De Heus haar positie in Vietnam, de grootste diervoedermarkt in Zuidoost-Azië.  Deze overname komt voort uit de strategische samenwerking die beide bedrijven op 14 september jongstleden zijn aangegaan.

Als onderdeel van de overeenkomst zijn De Heus en Masan meerdere langetermijncontracten overeengekomen voor de levering van varkens en diervoer door De Heus aan Masan. Deze stap biedt beide bedrijven de ruimte om zich te focussen op die onderdelen in de voedselketen waar zij de meeste waarde kunnen toevoegen en elkaar kunnen versterken.

Win-win  

Met de overname van Masan’s diervoederactiviteiten onderstreept De Heus haar ambitie om zich als ketenpartner verder te focussen op het aanbieden van hoogwaardige diervoederproducten, genetica en managementoplossingen in de Vietnamese markt.

De Heus streeft er naar haar klanten afzetzekerheid te bieden en de mogelijkheid te participeren in onderscheidende vleesketens. In de eerder genoemde overeenkomst zijn daarom ook diverse meerjarige leveringscontracten opgenomen, waaronder een contract om Masan te voorzien van een constante aanvoer van gezonde kwaliteitsvarkens. Varkens die De Heus zal betrekken van haar klanten.

Met deze samenwerking ondersteunen zowel De Heus als Masan de productiviteitsverbetering en verdere professionalisering van de waardeketen van dierlijke eiwitten.

Sterke combinatie

Door de samenvoeging van beide bedrijven wordt dit het grootste diervoederbedrijf op de onafhankelijke Vietnamese diervoedermarkt. Gabor Fluit, CEO van De Heus Asia: “Ik ben ervan overtuigd dat door de bundeling van krachten wij nog meer waarde gaan toevoegen voor onze klanten en andere ketenpartners. Samen met onze klanten, dealers, medewerkers en strategische partners kijken wij met rotsvast vertrouwen uit naar een gezamenlijke mooie toekomst.”

Lees ook:  Masan and De Heus enter strategic partnership

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback