Ga naar hoofdinhoud

De Valk Wekerom koopt productielocatie in Meppel

De Valk Wekerom heeft een productielocatie voor mengvoer met een capaciteit van 300.000 ton per jaar gekocht. Het bedrijf is gevestigd in Meppel, heeft een grote op- en overslagcapaciteit en is gelegen aan diep vaarwater. De Valk Wekerom wil daarmee continuïteit en onafhankelijkheid waarborgen.

Besparing

De Valk Wekerom in Lunteren huurt nu opslagcapaciteit in Wageningen. Door de aankoop van de nieuwe productielocatie kunnen grondstoffen via direct open water worden aangevoerd. Dit levert besparingen en zekerheden op, meent de coöperatie. Achter het vaarwater (Meppelerdiep) ligt bovendien een fileluw gebied voor transport over de weg. Bovendien ontstaat de mogelijkheid om een gedeelte van de op- en overslagcapaciteit aan te bieden aan derden.

Ligging

De ligging van het bedrijf in Meppel sluit goed aan op het kernwerkgebied van De Valk. De autonome groei van De Valk Wekerom is vooral gericht vanuit de Gelderse Vallei naar het noordoosten. "Een tweede locatie in Meppel geeft de mogelijkheid om het werkgebied vanuit twee zijdes te bedienen voor zowel aanvoer van grondstoffen als aflevering van diervoeders. Hierdoor zal de efficiëntie verder toenemen."

Continuïteit

Het in gebruiken nemen van een tweede locatie biedt voordelen op het gebied van continuïteit, stel De Valk. In geval van calamiteiten, compartimentering door dierziektes of maatregen val overheidswege kan de coöperatie kwaliteit blijven bieden.

Productiecapaciteit

Het plafond van de productiecapaciteit in locatie De Valk is vrijwel bereikt en ligt nu op circa 250.000 ton per jaar. Om aan de vraag te kunnen voldoen is meer capaciteit nodig. Uit onderzoek naar een mogelijke uitbreiding van de fabriek in De Valk is gebleken dat de kosten drie keer hoger zouden uitvallen dan de aankoop van het bedrijf in Meppel en investeringen ten behoeven van optimalisatie van de huidige capaciteit tezamen.

Hoofdvestiging

De aansturing van de locatie in Meppel gaat volledig geschieden vanuit locatie De Valk, de hoofdvestiging met één centraal kantoor. Het komende half jaar wordt in Meppel eerst de op- en overslagtak operationeel gemaakt. Daarna wordt de mengvoederproductie opgestart. In de start van de mengvoerfabriek ligt de focus op het bewerken van specifieke hoogwaardige grondstoffen en de productie van vooral pluimee- en varkensvoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback