Ga naar hoofdinhoud

Diervoederbedrijven starten deelname MJA-E

Zo'n kwart van de Nederlandse diervoederbedrijven gaat zich aanmelden voor deelname aan de meerjarenafspraak energie (MJA-E) bij Agentschap.nl. Doel van het project is dat deelnemende bedrijven komen tot efficiënter gebruik van energie bij hun voerproductie.

Nevedi

Dat is de uitkomst van een eerste inventarisatie door brancheorganisatie Nevedi. Ze vertegenwoordigen circa 40 procent van het totale energieverbruik in de diervoedersector in Nederland. Nevedi is verheugd met deze officiële start en had zich – via ondertekening van het convenant Schone en Zuinige Agrosectoren – al verbonden aan de intentie om het energieverbruik in de sector te gaan verminderen.

Bedrijfs-assessment

Aangemelde diervoederbedrijven worden bezocht door specialisten die in opdracht van Agentschap.nl een zogenaamd bedrijfs-assessment uitvoeren. Hieruit blijkt het huidig energieverbruik van betreffende diervoederbedrijf en worden de opties ter vermindering van dat verbruik in kaart gebracht.

Doel

Doel van het project is dat deelnemende bedrijven de komende jaren die verbeteringen doorvoeren en komen tot efficiënter gebruik van energie bij hun voerproductie. Nevedi rekent op een toenemend aantal bedrijven in de loop van dit jaar zodat de branche medio 2012 als collectief deelnemer van de meerjarenafspraak energie wordt aangemerkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback