Ga naar hoofdinhoud

DSV breidt uit met snijmais rassen

Met de opname van de snijmais rassen Denny en Movanna op de rassenlijst breidt het productportfolio van DSV Zaden verder uit. Euro Grass kondigde een jaar geleden aan zich verder te ontwikkelen onder de vlag van het internationale zaadbedrijf ‘DSV’. “Nieuwe producten en innovatieve concepten kunnen nu sneller naar de markt worden gebracht. De nieuwe maisrassen zijn hier een voorbeeld van”, aldus DSV.

Uitstekende opbrengst

De snijmais rassen Denny en Movanna zijn opgenomen in de groep van ‘zeer vroege/vroege snijmais’. “Ze scoren een uitstekende opbrengst met een bovengemiddeld zetmeelgehalte bij 35 procent drogestof. Er is zaaizaad beschikbaar van beide hybrides voor een praktijkintroductie in 2015. De maisrassen combineren goed met de Country MilkMore grasmengsels die dit voorjaar werden geïntroduceerd”, aldus DSV.

Succesvolle maisrassen

Het bedrijf laat weten dat maiszaad geen nieuw product voor het bedrijf is. “Tot 2004 werden er succesvolle maisrassen gekweekt zoals Goldoli, Goldaska en Goldissa. Met Denny, Movanna en het maisras FOX kunnen melkveehouders weer profiteren van een nieuwe generatie maisrassen”, aldus het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback