Ga naar hoofdinhoud

Duitse dioxine-vlek breidt zich uit

De Duitse dioxine-vlek breidt zich uit. Inmiddels bestaat de verdenking dat maar liefst 3.000 ton verontreinigde vetten aan 25 mengvoerbedrijven, in 4 verschillende Duitse deelstaten is geleverd.

150.000 ton

Daaruit zou volgens de onderzoeken tot 150.000 ton voer zijn geproduceerd, bestemd voor Leghennen, kalkoenen, biggen, varkens en melkvee. Door deze uitbreiding zijn inmiddels zo'n 4.700 veebedrijven geblokkeerd in 13 Duitse deelstaten.

Doodsbedreigingen

Bij leverancier van het vervuilde vet, Harles en Jentsch zijn inmiddels telefonische doodsbedreigingen binnengekomen. Het bedrijf beweert nog wel dat de vervuiling een ongelukkig incident moet zijn geweest.
Justitie houdt echter steeds meer rekening met bewuste, langdurige fraude. Die verdenking is uitgebreid naar het gelieerde transportbedrijf, Spedition Lübbe in Bösel (Nedersaksen). Op het bedrijf staan opslagsilo's en menginstallaties, terwijl zij daarvoor geen vergunning heeft. Omdat de transporteur niet is aangemeld als vetwerwerker, werd er door verantwoordelijke overheden ook niet op gecontroleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback