Ga naar hoofdinhoud

Duitse vetzuurproducent dreigt met juridische stappen

De Duitse vetzuurleverancier Petrotec onderneemt juridische stappen tegen grondstoffenproducent Harles & Jentzsch. Volgens Petrotec zijn zij in hun eer en goede naam aangetast doordat ze genoemd zijn in het dioxineschandaal.

Vetzuurproducent

Petrotec produceert vetzuren uit vetten. Deze vetzuren zijn uitsluitend bedoeld voor technische toepassingen, zo laat de producent weten. "Nadrukkelijk niet voor gebruik in levensmiddelen en diervoeder. Onze producten mogen dan ook niet voor die toepassingen worden verkocht", stelt Petrotec in een persverklaring. Petrotec stelt dat het bedrijf de vetzuren ook niet met dit doel op de markt heeft gebracht en dat de beschuldigingen aan het adres van de producent daarmee onterecht zijn. De vetzuren zijn met de specificatie 'niet geschikt voor levensmiddelen en diervoeders' verkocht aan een Nederlandse handelaar, zo laat Petrotec weten.

Juridische procedure

Petrotec heeft inmiddels de bedrijfsadvocaat opdracht gegeven de onderzoeken of gerechtelijke stappen kunnen worden ondernomen tegen Harles & Jentzsch en welke aanspraken kunnen worden gemaakt. "De manier en wijze waarop onze bedrijfsnaam is genoemd door de directeur van dit bedrijf in samenhang met de aantijgingen die worden geuit tegen Harles & Jentzsch en het slechte aanzien dat ons bedrijf hierdoor heeft gekregen, zijn niet acceptabel", aldus Petrotec in de persverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback