Ga naar hoofdinhoud

Duurzame handel stimuleren

Het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid moeten beter gaan samenwerken op het gebied van duurzame handel met ontwikkelingslanden. Dat is een van de onderdelen van het Actieplan Duurzame Handel.

Initiatiefnemers

Het actieplan Duurzame handel, afkomstig van onder ander Ahold, Unilever en het Wereld Natuur Fonds, is overhandigd aan minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken. Zij verwelkomen het plan en nodigen ondertekenaars uit om samen aan de slag te gaan.

Het Actieplan bevat de duurzaamheidinitiatieven van ruim 70 bedrijven en maatschappelijke organisaties. De ondertekenaars vragen om publieke cofinanciering en praktische ondersteuning van de overheid. Het plan moet leiden tot een half miljard euro aan investeringen van bedrijven in verduurzaming van productie en handelsketens.

Rol overheid

De ministers Verburg en Verhagen bevestigen dat de overheid een actieve rol moet spelen bij de verduurzaming van de handel met ontwikkelingslanden. Meer regie moet zorgen voor een effectievere inzet van publieke en private middelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback