Ga naar hoofdinhoud

Duynie Feed start met voorverkoop Perspulp

Levering perspulp door Duynie Feed. Foto: Duynie

Duynie Feed heeft de prijsnoteringen van de voorverkoop van Perpsulp en Cigarant bekendgemaakt. De prijs voor Perspulp is 1,75 euro per % DS en 1,55 euro per % DS voor de Cigarant. De voorverkoop met deze noteringen loopt t/m vrijdag 28 mei 2021 of zolang de voorraad strekt.

Perspulp is een product dat vrijkomt tijdens de verwerking van suikerbieten tot suiker. Cigarant is afkomstig van het gewas Cichorei waaruit inuline en fructose wordt gewonnen. “De voordelen van deze producten zijn algemeen bekend: smaakvol, hoog in VEM, laag in stikstof en fosfor. De 100% natuurlijke producten hebben een constante kwaliteit. Daarnaast zijn ze een goede aanvulling in het rantsoen en zorgt de energie uit beide producten ervoor dat eiwit goed wordt benut. Hierdoor stimuleren zij de groei, het melkeiwit en de melkproductie”, aldus Frank Waijers, Directeur Duynie Feed Nederland.

Perspulp

Perspulp bevat veel makkelijk afbreekbare koolhydraten (pectinen) die geleidelijk vrijkomen in de pens. Hierdoor wordt de vorming van propionzuur in de pens gestimuleerd, dit stimuleert de melk- en melkeiwitproductie. Doordat de energie van perspulp geleidelijk vrijkomt, wordt pensverzuring voorkomen.

De energie van perspulp komt in de pens gelijktijdig vrij met het eiwit uit gras en grassilage. Hierdoor past perspulp uitstekend in rantsoenen met een hoog aandeel gras en zorgt perspulp in deze rantsoenen voor een betere benutting van het eiwit. Ook in snijmaïsrijke rantsoenen is perspulp een waardevolle aanvulling vanwege zijn geleidelijke energie.

Kwaliteit

De kwaliteit van Perspulp en Cigarant blijft over de tijd heen relatief stabiel; het is een constant product. Beide producten zijn goed in te kuilen, er ontstaan geen leksappen naar de omgeving. Perspulp en Cigarant zijn non-gmo gecertificeerd volgens GMP+ FRA MI105, deze certificering is tot stand gekomen in samenwerking met Vlog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback