Ga naar hoofdinhoud

Duynie start met voorverkoop Perspulp en Cigarant

Foto: Duynie Feed

Duynie Feed heeft de prijsnoteringen van de voorverkoop van Perspulp en Cigarant bekendgemaakt. De prijs voor Perspulp is 2,75 euro per % DS en 2,55 euro per % DS voor de Cigarant. De voorverkoop met deze noteringen loopt tot en met vrijdag 3 juni 2022, 12.00 uur of zolang de voorraad strekt.

Perspulp en Cigarant zijn al jaren populair voer voor melkvee, vleesvee en geiten. De voordelen van deze producten zijn algemeen bekend: smaakvol, hoog in VEM, laag in stikstof en fosfor. De 100% natuurlijke producten hebben een constante kwaliteit en zijn een uitstekende aanvulling op ruwvoer”, zegt Duynie-directeur Frank Waijers.

“Daarnaast zorgt de energie uit beide producten ervoor dat eiwit goed wordt benut. Dit stimuleert de groei, het melkeiwit en de melkproductie”, aldus Waijers.

Duurzaam

Het gebruik van de bijproducten Perspulp en Cigarant levert een positieve bijdrage aan de kringlooplandbouw. Voedingsstoffen uit de suikerbiet en de cichoreiwortel worden optimaal benut voor enerzijds levensmiddelen voor mensen en anderzijds voedzaam veevoer. Verspilling wordt hierdoor voorkomen.

Perspulp en Cigarant hebben mede daarom een lagere CO2-footprint dan ‘nutritioneel vergelijkbaar krachtvoer’. De levering van perspulp wordt afgestemd op de plaats van de bietenkraan zodat het aantal kilometers dat een vrachtwagen zonder lading rijdt, wordt voorkomen. Ook dit draagt bij aan een lagere CO2-emissie.

Perspulp

Perspulp is volgens Duynie een smakelijk, energierijk product. Het bevat veel makkelijk afbreekbare koolhydraten (pectines) die geleidelijk vrijkomen in de pens. Dit stimuleert de melk- en melkeiwitproductie. Doordat de energie van perspulp geleidelijk vrijkomt, wordt pensverzuring voorkomen.

De energie van perspulp komt in de pens gelijktijdig vrij met het eiwit uit gras en grassilage. Hierdoor past perspulp volgens Duynie uitstekend in rantsoenen met een hoog aandeel gras en zorgt perspulp in deze rantsoenen voor een betere benutting van het eiwit. Ook in snijmaisrijke rantsoenen is perspulp een waardevolle aanvulling vanwege zijn geleidelijke energie.

Non-gmo

Perspulp en Cigarant zijn non-gmo gecertificeerd volgens GMP+ FRA MI105, deze certificering is tot stand gekomen in samenwerking met Vlog.

Lees ook: Duynie Group breidt uit naar Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback