Ga naar hoofdinhoud

DVW mag varkensmeel in pluimveevoeders verwerken

Directeur Martin Vervoorn is bijzonder ingenomen met de erkenning van de NVWA. Foto: DVW.

Coöperatie De Valk Wekerom (DVW) heeft officieel toestemming gekregen van de NVWA om varkensmeel in haar pluimveevoeders te verwerken. Directeur Martin Vervoorn is bijzonder ingenomen met de erkenning van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Het toevoegen van varkensmeel of Processed Animal Protein (PAP) heeft volgens Vervoorn namelijk belangrijke voordelen voor pluimveehouders. “Dan heb je het vooral over de technische resultaten in de stal, in combinatie met een betere prijs-kwaliteitverhouding.”

Besparing

Vervoorn is er dan ook van overtuigd dat een groot deel van de klanten van De Valk Wekerom de verwerking van PAP in het pluimveevoer zal waarderen. “Vooral bij de huidige hoge prijzen is het immers een effectieve manier om de kosten te beheersen. Vooral in het non-gmo voer verwachten we aanzienlijke besparingen op de voerkosten.”

Uitvoering

DVW zou het liefst ‘vandaag’ nog met de verwerking van PAP in haar fabrieken in Lunteren en Meppel beginnen. “We zullen echter nog even geduld moeten hebben. Eerst moet er wettelijk nog een en ander geregeld worden. Tot zolang kunnen ook de leveranciers nog geen varkensmeel leveren. Maar zodra er groen licht wordt gegeven, zullen we ervoor zorgen dat we onze klanten zo snel mogelijk kunnen voorzien van pluimveevoeder met varkensmeel”, aldus Vervoorn.

Lees ook: Martin Vervoorn nieuwe directeur De Valk Wekerom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback