Ga naar hoofdinhoud

EC onderzoekt importen van Amerikaanse biodiesel

European Technology Platforms call on the EU to increase the research budget to meet the ambitions of Horizon Europe.

De Europese Commissie heeft besloten een onderzoek in te stellen naar de mogelijke ontwijking van de door haar ingestelde antidumpingmaatregelen tegen gesubsidieerde Amerikaanse biodieselexporten naar de EU.

Invoer biodiesel

Hiertoe zal de komende tijd de invoer van biodiesel vanuit Canada en Singapore nader worden bekeken, evenals de invoer van mengsels met minder dan 20 procent Amerikaanse biodiesel vanuit de Verenigde Staten.
De Europese biodieselproducenten merkten dat er ondanks de vorig jaar door de EC afgekondigde antidumping- en antisubsidiemaatregelen tegen de gesubsidieerde Amerikaanse biodieselexporten nog steeds grote partijen biodiesel naar de EU werden verscheept, nog steeds tegen dumpprijzen maar dan officieel met landen als Canada en Singapore als land van oorsprong. Ook nam de invoer van biodieselmengsels uit de VS toe waarin het percentage Amerikaanse biodiesel onder de – voor de oplegging van heffingen vastgestelde – drempel van 20 bleef.

Onderzoek

De Europese Commissie start nu op verzoek van de European Biodiesel Board een onderzoek naar genoemde importstromen uit Canada en Singapore van biodiesel, en naar de invoer van biodiesel in een mengsel waarvan 20 procent of minder van oorsprong uit de VS is. Deze laatste stroom, die tot nu toe niet aan een registratieplicht onderhevig was, wordt nu bovendien onderworpen aan verplichte registratie. Producenten in de VS, Canada en Singapore die kunnen aantonen dat zij niet bij ontwijkingspraktijken betrokken zijn, kunnen vrijstelling van de registratieplicht van hun EU-invoer verkrijgen.
Het onderzoek kan tot andere ontwijkingspraktijken worden uitgebreid als deze tijdens het onderzoek naar voren komen.

Bron: MVO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback