Ga naar hoofdinhoud

Effici

Atlas Copco lanceert drie nieuwe series adsorptieluchtdrogers. Het ontwerp biedt een efficiëntere werking, geringe drukval en verlengde drogercycli, volgens de firma. "Bovendien worden hoge prestaties en een constant drukdauwpunt onder alle omstandigheden gegarandeerd."

Nieuwe producten

De nieuwe producten omvatten twee series heatless adsorptieluchtdrogers: typereeks CD 25+-145+ en CD 110+-300+. De derde nieuwe reeks is de warmteregenererende BD 100+-300+.

Laag energieverbruik

De nieuwe CD+-BD+ drogerseries zijn gunstig in energieverbruik en limiteren de uitstoot van broeikasgassen, door minimalisatie van drukvallen en optimalisatie van de regeneratiecyclus, stelt Atlas Copco.
De drukdauwpuntsensor meet het overblijvende vochtgehalte in de perslucht, detecteert wanneer de actieve droogtoren volledig verzadigd is en schakelt de functies van de twee droogtorens om op het optimale tijdstip. "Dankzij de dauwpunt-afhankelijke omschakeling, worden de drogercycli verlengd, wat resulteert in een energiebesparing van tot wel 90 procent vergeleken met de meer traditionele omschakelsystemen."
De CD+ drogers gebruiken een deel van de gedroogde lucht voor regeneratie van de torens, terwijl de BD+ drogers voornamelijk omgevingslucht gebruiken voor het drogen van het adsorptiemiddel. Aangezien de CD+ geen omgevingslucht gebruikt, is deze droger ook geschikt voor toepassing onder gevaarlijke omstandigheden, laat de firma weten.

Hoge prestaties

Atlas Copco ingenieurs hebben zich vooral gericht op een eenvoudige ontwerp van de CD 25+-145+. Serie. De robuuste reservoirs en verzinkte buizen met flensaansluitingen van de CD 110+-300+ en de BD 100+-300+ garanderen een efficiënte opwekking bij minimale lekkages en geringe drukval, stelt de firma. "Door alle parameters van de adsorptieluchtdrogers te monitoren met de Elektronikon controller, wordt een constant drukdauwpunt gegarandeerd tot -70°C."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback