Ga naar hoofdinhoud

Exportcertificaten voor diervoeders via Client Export

In 2011 gaat de nVWA de afgifte van exportcertificaten voor diervoeders afwikkelen via Client Export. Het is de bedoeling dat alle exporteurs van diervoeder in de eerste maanden van 2011 overstappen naar dit nieuwe digitale systeem.

Client Export

Client Export is een samenwerkingsprogramma van bedrijfsleven en overheid om administratieve en logistieke processen in het handelsverkeer van agrarische producten te verbeteren en versnellen via automatisering. Door invoering van het systeem kunnen bedrijven hun aanvragen voor exportcertificaten sneller afwikkelen. Bovendien krijgen ze direct inzicht wat er nog moet gebeuren om een zending exportwaardig te maken. De automatisering betekent ook tijdwinst in de activiteiten van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA), die niet meer handmatig exportcertificaten hoeft op te stellen. Dit zal op termijn leiden tot lagere kosten voor het bedrijfsleven.

Certificaten

Via het systeem Client Export worden alle certificaten afgegeven, zowel bindende certificaten als verzoekcertificaten. Om export te faciliteren wordt er gebruik gemaakt van publieke verzoekcertificaten. Het systeem is al gevuld met de voornaamste product-land combinaties waarheen op basis van verzoekcertificering wordt geëxporteerd. Na een korte overgangstijd zal de nVWA volledig overstappen naar de nieuwe procedure. Vanaf dat moment kunnen er alleen via Client Export certificaten (veterinair en fytosanitair) voor export naar derde landen worden aangevraagd, en niet meer via de oude, gebruikelijke methode.

Presentatie

Op 15 februari 2011 wordt de nieuwe procedure voor aanvragen en afgifte van diervoeder exportcertificaten gepresenteerd en gedemonstreerd in een bijeenkomst die is georganiseerd door het Productschap Diervoeder. De bijeenkomst vindt plaats vanaf 13.00 tot ongeveer 17.30 uur in Sportcentrum Papendal in Arnhem. In aparte workshops krijgen exporteurs ook een training aangeboden hoe het programma werkt. Bedrijven worden verzocht om zich uiterlijk 8 februari 2011 aan te melden voor deze bijeenkomst. Dit kan door een email te sturen naar vip@pve.nl met als onderwerp 'Client Export Diervoeder informatiebijeenkomst'. Bedrijven worden tevens verzocht aan te geven met hoeveel personen zij aanwezig zullen zijn, zodat hier in de organisatie rekening mee gehouden kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback