Ga naar hoofdinhoud

Extra nadruk op goede start voorkomt legdip

Een speciaal opvangvoer voorkomt een dip in de productie rond 25 weken. Dat is de ervaring van Boerenbond Deurne. Het speciale opvangvoer maakt deel uit de nieuwe voerlijn VitaFix, die het mengvoerbedrijf onlangs introduceerde.

Speciaal opvangvoer

Een van de unieke punten van deze voerlijn is dat het start met een speciaal opvangvoer. Samen met de bedrijfsadviseur van Boerenbond Deurne worden de dieren beoordeeld en wordt er een voerstrategie samengesteld die past bij de ontwikkeling van het koppel en de prestatie die het moet gaan leveren.

Synchroniseren

Door het synchroniseren van de ontwikkeling van de hennen met hun leeftijd, wordt het koppel na aankomst op het bedrijf in korte tijd voorbereid op een optimale start van de legperiode. Het speciale opvangvoer voorkomt dat de dieren na een goede start, te maken krijgen met een productiedip.

Stabiele samenstelling

De VitaFix-voerlijn maakt ook gebruik van het FIX-principe van Boerenbond Deurne. Dit houdt in dat de samenstelling van de voeders stabiel is: levering na levering blijft het voer constant, ook als de grondstofprijzen wijzigen. Het bevordert een goede vertering en de hennen zijn in staat om gedurende de gehele legperiode op het allerhoogste niveau te presteren.

Varianten

De VitaFix-voerlijn is leverbaar in vier varianten: VitaFix Top, VitaFix Power, VitaFix Garant, VitaFix Content. Elke variant bestaat uit een legmeel Start, legmeel 1 en legmeel 2. De voeders verschillen in luxe van de grondstoffen. VitaFix Power bevat de meest luxe grondstoffen, VitaFix Garant is het voer met de scherpste prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback