Ga naar hoofdinhoud

Familie Veldsink winnaar Agroscoopbokaal pluimvee vermeerdering

De Familie Veldsink is de winnaar van de ForFarmers De Hoop Agroscoopbokaal pluimvee vermeerdering 2022.

Pluimveehouders Bert en Christien Veldsink uit De Krim (Overijssel) hebben de ForFarmers De Hoop Agroscoopbokaal vermeerdering pluimvee 2022 gewonnen.

De pluimveehouders hebben 27.000 vleeskuikenouderdieren. “Het bijzondere ‘fingerspitzengefühl’ dat Bert heeft voor zijn vak en de extreme rust die hij hanteert in de stallen, maakt dat hij uitstekende resultaten behaalt met zijn dieren en daarmee de Agroscoopbokaal vermeerdering pluimvee 2022 wint”, staat in het juryrapport.

Cijfers

Het laatst afgeronde koppel had een resultaat van 193,6 eieren per 22-weekse hen. Ook het uitkomstpercentage van 86,6% springt daarbij in het oog. Hans Klein Wolterink, Senior Specialist ouderdieren bij ForFarmers De Hoop: “Het gevoel dat Bert voor zijn dieren heeft is heel erg bijzonder. Bert ‘leest’ zijn dieren. Zo signaleert hij vandaag in de stal wat er morgen of overmorgen gaat gebeuren en hij anticipeert daar direct op. Dat zie je terug in de resultaten in Agroscoop.”

Sober voeren

Het vakmanschap van Bert maakt het mogelijk om vrij sober te voeren. “Bijsturen met voer is bij Bert niet nodig”, zegt Klein Wolterink. “Met het voer uit onze Rendementlijn draait hij topresultaten en een uitstekend rendement.”

Details

Het vakmanschap van Veldsink uit zich volgens de jury in kleine dingen die hij bewust anders doet. Keuzes die passen bij het ritme van het bedrijf. Het voeren van de moederdieren is het belangrijkste moment van de dag.

Veldsink: “Rust en regelmaat zijn bij moederdieren heel belangrijk. Heerst er rust in de stal, dan zie je hoe het met je dieren gaat. Zijn ze er allemaal bij? Hoe snel is het voer op? Hoe gedragen de dieren zich onderling? Maar ook de mechanische kant, de voermachine, het klimaat, de ventilatie, alles wordt op dat moment duidelijk.”

Lees ook: ForFarmers rondt overname De Hoop Mengvoeders af

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback