Ga naar hoofdinhoud

FarmFeed verplaatst tankpark naar Lochem

FarmFeed verplaatst het tankpark van Nijkerk naar de locatie van ForFarmers in Lochem. In het nieuwe tankpark is het lossen, laden, mengen en reinigen, volledig geautomatiseerd. Daarnaast wordt de microbiologische kwaliteit gewaarborgd door een modern reinigingssysteem.

Logistieke kosten

Op het huidige tankpark van FarmFeed in Nijkerk worden zuivelproducten – die ingezet worden als vochtige voeders voor de varkenshouderij – opgeslagen, gemengd en weer uitgeleverd. Daarnaast wordt het tankpark gebruikt voor buffering bij overaanbod en levermogelijkheden bij tekorten. Om de logistieke kosten verder te beperken en gebruik te maken van de reeds aanwezige faciliteiten bij ForFarmers, zoals de aanwezige weegbrug, het laboratorium en de werkruimte, wordt het tankpark verplaatst naar de Kwinkweerd in Lochem.

Nieuw tankpark

Het nieuwe tankpark van FarmFeed krijgt een opslagcapaciteit van 1.200 m3 in roestvrijstalen tanks. In het nieuwe tankpark is het lossen, laden, mengen, reinigen, etc – in tegenstelling tot de huidige situatie – volledig geautomatiseerd. Daarnaast wordt de microbiologische kwaliteit gewaarborgd door een goed reinigingssysteem bestaande uit sproeibollen in tanks en de mogelijkheid om met zuur en loog te spoelen. Het systeem heeft geen dode hoeken en de leidingen zijn gelast met backing gas (geen naden in de leidingen).

Start bouw

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de verplaatsing voor te bereiden.
De benodigde vergunningen zijn binnen en ook de overige voorbereidingen zijn voor het grootste deel afgerond. De planning is dat er binnenkort kan worden gestart met de bouw. De bouw neemt naar verwachting ongeveer vier maanden in beslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback