Ga naar hoofdinhoud

Fefac: Traceerbaarheid verder verbeteren

Fefac, de Europese federatie voor de diervoederindustrie, pleit voor verbetering van de traceerbaarheid in de keten, met name als het gaat om vetten en olien. Fefac-voorzitter Vanden Avenne doet die oproep naar aanleiding van de dioxinevondst in Duitsland.

Eigen systeem

Fefac-voorzitter Patrick Vanden Avenne prijst het feit dat de Duitse dioxineverontreiniging aan het licht is gekomen via het eigen controlesysteem van de diervoederindustrie, in dit geval in Duitsland. De Fefac-voorzitter betreurt het ten zeerste dat de Europese diervoederindustrie opnieuw is getroffen door een dergelijk incident. "Zo'n incident had niet mogen plaatsvinden", stelt Vanden Avenne.

Afwijkend dioxineprofiel 

"Het is van belang dat we de kennis van producten uit de biobrandstoffenindustrie vergroten, vooral daar waar het gaat om eventueel afwijkende dioxineprofielen die daarin kunnen voorkomen. Daarin moet snel worden voorzien."

Verbetering traceerbaarheid 

Vanden Avenne pleit ook voor verdere verbetering van de traceerbaarheidssystemen en onderzoeksplannen van leveranciers van vetmengsels en gemengde vetzuren. "Dat is vooral van belang als bedrijven zowel technische vetten als ook vetten voor levensmiddelen en diervoeders produceren", benadrukt de Fefac-voorzitter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback