Ga naar hoofdinhoud

ForFarmers: 69 procent minder gemedicineerd voer

De productie van met antibiotica gemedicineerd varkensvoer is bij ForFarmers in het eerste kwartaal van 2011 69 procent lager dan een jaar terug. Van de totale productie aan varkensvoer wordt nu nog maar 0,25 procent met antibiotica gemedicineerd. Dit maakte ForFarmers bekend.

Ondersteuning

De daling wordt volgens ForFarmers voornamelijk veroorzaakt door de focus van het bedrijf op de begeleiding van varkenshouders naar een hogere varkensgezondheidsstatus. Om de varkenshouders te ondersteunen bij het aankomende verbod van verwerking van antibiotica in mengvoer, is ForFarmers al in een vroeg stadium aan de slag gegaan met klanten en hun dierenartsen om het antibioticagebruik verder terug te dringen.

Overgang

ForFarmers heeft ervoor gezorgd dat er bij de veehouder een plan van aanpak klaarligt. Dit plan van aanpak werd bij voorkeur in samenspraak met de dierenarts gemaakt, zodat er een goed alternatief ligt om optimale resultaten te behalen. ForFarmers bezoekt ook bedrijven die structureel gebruikmaken van gemedicineerde voeders. Hierbij worden de (on)mogelijkheden van alternatieve toediening van antibiotica en de mogelijke aanpassingen van het management en de voer strategieën bekeken. Zo hoopt ForFarmers haar klanten een goede ondersteuning en een passende begeleiding te bieden, om te komen tot een situatie waarbij de productie van gemedicineerde voeders niet meer nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback