Ga naar hoofdinhoud

ForFarmers beloond met Lean and Green Award

Vanwege haar inspanning om voor het einde van 2012 in de logistiek een CO2-reductie van minimaal twintig procent te behalen, heeft ForFarmers de Lean and Green Award (zuinigheidsaward) ontvangen.

Award

De Lean and Green award wordt door initiatiefnemer Connekt uitgereikt aan bedrijven, die een voorloper zijn op het gebied van duurzame logistiek. ForFarmers is hiermee het eerste mengvoerbedrijf, die een zuinigheidsaward voor het logistieke proces ontvangt.

Uitdaging

De sectoren industrie en transport staan voor de grote uitdaging om producten en diensten met zo min mogelijk ‘Carbon footprint' (CO2-uitstoot) te produceren en leveren.
ForFarmers ziet het belang van deze uitdaging in. Duurzaam denken is onderdeel van haar bedrijfsvoering. Frank van Kerkhof, manager logistiek, vertelt: "ForFarmers kiest voor een integrale aanpak: de relatie met de klant, de planning, het voertuigtype en de handelwijze van chauffeurs worden integraal geoptimaliseerd. Bij de levering van onze producten aan klanten (de afvoerlogistiek) richten we ons op de verdere installatie en optimalisatie van boordcomputers en de training en coaching van chauffeurs, bijvoorbeeld het nieuwe rijden en defensief rijgedrag. Een ander plan om de CO2-uitstoot te verminderen is het intensiever gebruik maken van retourvrachten op langeafstandstransporten. Dit doen we door het toepassen van een aangepaste plannings- en afrekenmethodiek en door het aangaan van een samenwerking met geografische specialisten (transporteurs)."

Uitreiking

Eerste Kamerlid en bestuurslid van Connekt Eric Janse de Jonge heeft de Lean and Green Award uitgereikt aan Frank van Kerkhof, die namens ForFarmers de award in ontvangst nam. ForFarmers heeft zich bij Connekt aangemeld voor de ‘Koplopersgroep' van het programma ‘Duurzame Logistiek'. Van Kerkhof: "Daarmee committeren we ons aan een reductie van de CO2-uitstoot voor de afvoerlogistiek van minimaal twintig procent in 2012 ten opzichte van het referentiejaar 2007. Met de Lean and Green Award kunnen we laten zien dat we ons actief inspannen om het logistieke proces duurzamer te maken. Het is een prijs om trots op zijn en dit motiveert enorm om de volgende stappen te gaan nemen."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback