Ga naar hoofdinhoud

ForFarmers: eerste truck op aardgas

ForFarmers test als eerste bedrijf in de veevoerbranche een truck die rijdt op aardgas. Aardgas heeft nogal wat voordelen ten opzichte van andere fossiele brandstoffen. Bijvoorbeeld een aanzienlijk lagere uitstoot van fijnstof en verzurende emissies. Deze test past prima in de voortrekkersrol die ForFarmers wil vervullen op het gebied van duurzaamheid.

Truck

De Mercedes Econic truck met 280 pK, die rijdt op aardgas, is een opvallende verschijning. De truck doet meer denken aan een stadsbus, dan aan een truck die veevoer bezorgt. Toch is dit laatste wel degelijk het geval. Het is namelijk de eerste truck in de mengvoerbranche, die rijdt op aardgas. De voordelen van de truck zijn vooral gelegen in de milieuvoordelen, zoals de vermindering van fijnstof en verzurende emissies. ForFarmers test het rijden met een truck op aardgas uit.

Positief 

De eerste ervaringen bij ForFarmers zijn zonder meer positief. Het rijgedrag is uitstekend. De truck kan zijn taak aan, ondanks dat ze relatief weinig pK bezit. Het overzicht op de weg is bijzonder goed te noemen. Het brandstofverbruik ligt op een vergelijkbaar niveau als van een conventionele dieseltruck. De punten waar men wel tegenaan loopt zijn de beperkte actieradius (de afstand, die de truck kan afleggen, zonder te tanken) en het beperkte aantal tanklocaties. Of ForFarmers de truck uiteindelijk zal aanschaffen hangt onder andere af van de oplossingen (die er al dan niet komen) voor deze problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback