Ga naar hoofdinhoud

ForFarmers Hendrix ontwikkelt mineralenmengsel voor melkgeiten

ForFarmers Hendrix introduceert Univit Capri, het mineralenmengsel dat specifiek ontwikkeld is voor melkgeiten. Univit Capri ondersteunt de weerstand van de geit en draagt zo bij aan een betere gezondheid voor (hoogproductieve) melkgeiten.

Geitenspecifieke mineralen

Ook al valt een geit onder de orde van herkauwers, ze is niet te vergelijken met een koe. Een geit heeft namelijk behoefte aan andere mineralen en daar is bij de ontwikkeling van Univit Capri rekening mee gehouden, stelt de voerleverancier. Productmanager Alien van der Hem: “Univit Capri bevat bewust geen selenium, omdat dit vaak al in voldoende mate in het bloed van de geit aanwezig is. Daarentegen zijn de bloedwaarden van koper en zink bij melkgeiten vaak (te) laag, daarom beschikt Univit Capri over een hoog aanbod koper en zink. Hiervan is een derde organisch gebonden, wat zorgt voor een betere benutting. Bovendien wordt hierdoor de werking van de overige mineralen niet beïnvloed. De extra toevoeging van calcium en magnesium in Univit Capri voldoet aan de wensen van de geit in de periode rondom aflammeren.”

Bufferende werking

Univit Capri bevat natriumbicarbonaat voor een snelle bufferwerking, zeealgenkalk voor een geleidelijke bufferwerking en levende gisten voor een optimale penswerking, waardoor er minder kans is op pensverzuring. Dit maakt Univit Capri uitermate geschikt om tijdens een hittestressperiode in te zetten. Ook bevat het mengsel extra vitaminen, waaronder vitamine B1 en B8 (biotine). “Deze ondersteunen de energiestofwisseling en zorgen voor sterkere klauwen. Natuurlijke anti-oxidanten zorgen voor een maximale weerstand, zodat de geiten gezond blijven”, aldus ForFarmers Hendrix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback