Ga naar hoofdinhoud

ForFarmers introduceert nieuwe lijn weidemengsels

Veehouders letten steeds scherper op de kwaliteit van een weidemengsel. Ze verwachten bovendien vaker maatwerk bij de keuze van een mengsel. ForFarmers Hendrix speelt hierop in met de nieuwe lijn weidemengsels: Topgrass.

Drogestofopbrengst

Via private label weidemengsels zoals de Topgrass weidemengsel kunnen veehouders beter inspelen op de periode na afschaffing van het melkquotum, op de mestwetgeving en op de toenemende druk op het grondgebruik. Het belang van een hogere drogestofopbrengst per hectare neemt hierdoor sterk toe. Private label weidemengsels verkrijgen daardoor marktaandeel, wat ten koste gaat van de standaard BG-mengsels. De Topgrass weidemengsels van ForFarmers Hendrix combineren geselecteerde rassen van verschillende graszaadproducenten.

 Trend

Rassen van twee of drie leveranciers in één zak is niet ongebruikelijk. Dankzij haar inkoopkracht weet ForFarmers Hendrix van elke leverancier de in haar ogen beste weidegrassen te combineren en in één verpakking te vermarkten. Uit de succesvolle introductie van de Topgrass weidemengsels concludeert ForFarmers Hendrix dat deze aanpak door veehouders wordt gewaardeerd. Dit jaar nam de verkoop van deze private label mengsels, zowel bij dealers van ForFarmers Hendrix als in het kerngebied, sterk toe naar ruim 80 procent. “We verwachten dat deze trend het komende jaar zal doorzetten”, aldus ForFarmers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback