Ga naar hoofdinhoud

ForFarmers trekt zich terug uit AgriNL

AgriNL ontwikkelde een actieplan als richtlijn voor het nieuwe kabinet.

ForFarmers trekt zich terug uit AgriNL. Aanleiding is de visie die AgriNL heeft gepresenteerd in een advertentie op 12 oktober. “Deze steunen we wel. We vinden het belangrijk dat er duidelijkheid en toekomstperspectief komt”, laat het voerconcern weten in een persbericht.

Gebiedsgericht

De AgriNL advertentie roept het nieuwe kabinet op te kiezen voor gebiedsgerichte aanpak in plaats van generieke maatregelen. “Dat is belangrijke voor alle betrokken partijen in de sector en natuurlijk voor onze klanten”, aldus ForFarmers.

Actieplan

Boerenbelangenbehartigers reageerden heftig en stevig op de advertentie van AgriNL en het onderliggende actieplan. De boerenorganisaties zijn van mening dat zij zelf deze discussie moeten voeren, niet de bedrijven die de advertentie hebben geplaatst.

Samen

“Wij geloven in een gezamenlijke aanpak, niet in verdeeldheid. Daar zijn noch de boeren noch de bedrijven mee geholpen”, aldus het voerbedrijf. Daarom heeft ForFarmers besloten zich toe te spitsen op de vraagstukken die te maken hebben met de productie van diervoeders. “De discussie over het toekomstperspectief voor de agrarische sector laten we over aan de boeren en hun organisaties. Gevolg is ook dat we ons terugtrekken als lid van AgriNL.”

Gesprek

ForFarmers blijft in gesprek met anderen om te bekijken welke bijdrage zij als mengvoerbedrijf kunnen leveren aan de verdere verduurzaming van de agrarische sector en de toekomst van hun klanten.

Oplossing

“Uiteraard blijven we activiteiten ondersteunen die zich richten op het vergroten van het draagvlak voor de wijze waarop we in Nederland voedsel produceren. ​​​​​​​Wij geloven er sterk in dat we samen sterker staan en willen bijdragen aan duurzame oplossingen voor onze sector.”

Waar mogelijk voert ForFarmers deze discussie samen met andere partijen in de sector. “We zijn onderdeel van de oplossing en die mindset moeten we met zijn allen hebben, omdat we geloven in For the Future of Farming.”

Leestip: ForFarmers: meer voer, minder winst in eerste kwartaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback