Ga naar hoofdinhoud

ForFarmers: uitbreiding Izegem, sluiting Ingelmunster

ForFarmers gaat de opslagcapaciteit van de fabriek in Izegem (België) vergroten en voert tevens een modernisering van deze fabriek door. Tegelijkertijd sluit ForFarmers de productielocatie Ingelmunster.

Het voerconcern verwacht in het vierde kwartaal van 2022 de productievolumes van Ingelmunster over te hevelen naar de aangepaste fabriek in Izegem. De voorgenomen aanpassingen passen volgens ForFarmers in het streven naar een efficiënter en duurzamer productieproces. In lijn met de strategie Build to Grow 2025 investeert ForFarmers in verbetering van processen en systemen.  

Optimaliseren

ForFarmers kiest ervoor gekozen om één van de twee huidige fabrieken te moderniseren tot een efficiënte en duurzame productielocatie. Hierdoor kan volgens de voerproducent in de toekomst de levering van kwaliteitsvoeders worden gegarandeerd. Bovendien kan de service naar de klanten worden verbeterd. De keuze voor het optimaliseren van Izegem is gemaakt op basis van een interne analyse.

Sluiting

De fabriek in Ingelmunster sluit eind 2022.

Eind 2022 sluit de locatie Ingelmunster. ForFarmers brengt de productie van pluimveevoeders, zowel voor legpluimvee- als voor vleeskuikenhouders, onder in een andere fabriek. Het voerconcern maakt later bekend welke dat zal zijn. De productie van varkens- en rundveevoeders vindt vanaf begin 2023 volledig in de productielocatie Izegem plaats.

De productielocatie in Ingelmunster blijft tot eind 2022 operationeel. De kwaliteit van het voer, de diensten en levervoorwaarden blijven ongewijzigd.

Capaciteit

Algemeen directeur ForFarmers België Tom Timmerman: “Door de vergrote opslagcapaciteit in Izegem kunnen we straks gebruikmaken van een nog ruimere keuze aan grondstoffen. Hiermee geven we een antwoord op klantbehoeftes van vandaag en de toekomst.”

ForFarmers streeft er naar om alle medewerkers van de productielocatie Ingelmunster na sluiting te kunnen overplaatsen naar Izegem.

Lees ook: ForFarmers: ‘Hoge prijzen drukken resultaat’ (premium = gratis voor abonnees na inlog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback