Ga naar hoofdinhoud

ForFarmers ziet voerafzet derde kwartaal dalen

Foto: ForFarmers

Het Total Feed Volume van ForFarmers is in het derde kwartaal gedaald met 1,4%. Het mengvoervolume, als onderdeel binnen de Total Feed portfolio, steeg daarentegen met 1%. Dit is het gevolg van meer autonome afzet in Duitsland/Polen en de acquisities van De Hoop Mengvoeders en Mühldorfer Pferdefutter.

Dat meldt ForFarmers in het kwartaalbericht. “Ons totale volume is in het derde kwartaal gedaald als gevolg van de aanhoudend lastige marktomstandigheden”, zegt ForFarmers-directeur Yoram Knoop. “De overnames die we begin dit jaar deden en onze Poolse activiteiten realiseerden echter goede resultaten. Daardoor steeg onze brutowinst.”

Kostenbesparingen

Verder werd er in het derde kwartaal voortgang geboekt met structurele kostenbesparingen als onderdeel van het efficiencyprogramma. “De stijging van de energieprijzen was echter zo substantieel dat dit tot een aanzienlijke daling van de onderliggende EBITDA heeft geleid”, zegt Knoop.

Vierde kwartaal

Hoe vooral de energieprijzen zich zullen ontwikkelen is onvoorspelbaar. Daarom spreekt het bedrijf geen verwachting uit over de resultaten van het vierde kwartaal 2021.

Het verder en sneller implementeren van de strategie Build to Grow, waaronder de efficiencyplannen, heeft volgens Knoop de hoogste prioriteit. “We willen onze posities versterken. Het doel is een betere geografische balans van activiteiten te creëren.”

Knoop spreekt verder de intentie uit om een dividend per gewoon aandeel uit te keren over 2021 dat vergelijkbaar is met het dividend over 2020.

Lees ook: ForFarmers: ‘Hoge prijzen drukken resultaat’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback