Ga naar hoofdinhoud

Fouragehandelaren slaan handen ineen

Samenwerking van fouragehandelaren en adviesbureaus kunnen de analysekosten aanzienlijk verlagen, menen zij. De nieuwe Stichting Diervoederanalyse helpt bedrijven om aan hun GMP+ certificeringseisen te voldoen tegen acceptabele kosten.

GMP-regeling

Vanaf 20 oktober 2010 zijn de eisen van de GMP-regeling Diervoedersector uitgebreid met het verplicht analyseren van voedermiddelen op ongewenste stoffen. Deze eis brengt met zich mee dat de kosten voor het behouden van de GMP-certificering voor leveranciers van voedermiddelen aanzienlijk kunnen stijgen. Wel bieden de nieuwe eisen in de regeling de mogelijkheid om samen te werken met als gevolg dat de analysekosten aanzienlijk kunnen worden verlaagd.

Analyseprogramma

Op initiatief van een aantal fouragehandelaren en in samenwerking met enkele in GMP-regeling gespecialiseerde adviesbureaus is uitwerking gegeven aan een gezamenlijk analyseprogramma. Centraal bij dit programma staat de onafhankelijkheid en een bieden van een transparant programma. Voor de uitvoering van dit programma is Stichting Diervoederanalyse opgericht.

Stichting Diervoederanalyse

Het doel van Stichting Diervoederanalyse is het organiseren van een goed gezamenlijk analyseprogramma op ongewenste stoffen in diervoeders dat tenminste voldoet aan de eisen van de GMP-regeling diervoedersector tegen acceptabele kosten per deelnemer.
Stichting Diervoederanalyse beschikt inmiddels over een analyseprogramma dat de goedkeuring heeft ontvangen van GMP+ International. Het analyseprogamma staat open voor alle bedrijven die deel willen nemen aan dit initiatief om zo aan hun GMP+ certificeringseisen te voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback