Ga naar hoofdinhoud

Fusie Agrifirm en Cehave Landbouwbelang bekrachtigd

De ledenraden van de coöperaties Cehave Landbouwbelang en Agrifirm hebben vandaag hun goedkeuring gegeven aan de voorgenomen fusie. Daarmee is de fusie formeel bekrachtigd.

Nieuwe coöperatie

Door de instemming van de ledenraden ontstaat een nieuwe coöperatie onder de naam Agrifirm. Een groot deel van de Nederlandse activiteiten van beide organisaties in de veehouderij en de akker- en tuinbouw worden in de loop van 2010 geïntegreerd in twee nieuwe dochterondernemingen: Agrifirm Feed en Agrifirm Plant. Vanaf januari 2011 betreden deze nieuwe bedrijven de markt. Tot die tijd blijven de bedrijven onder hun huidige namen op de respectievelijke markten actief.
Het nieuwe Agrifirm is een coöperatieve onderneming die in heel Nederland producten en diensten levert voor de veehouderij en de akker- en tuinbouw en die internationaal actief is via diverse dochterondernemingen. De nieuwe coöperatie telt ruim 20.000 leden in Nederland. De omzet bedraagt circa twee miljard euro. Het nieuwe Agrifirm heeft ongeveer 3.000 medewerkers. Het hoofdkantoor komt in Apeldoorn.

Voordelen

De fusie biedt zowel financiële als strategische voordelen. De financiële voordelen bedragen naar schatting 20 miljoen euro per jaar. De krachtenbundeling biedt een bredere basis voor productvernieuwing, kostverlaging en versterking van de inkooppositie. Daarvan profiteren de klanten, aldus directievoorzitter Kees Sijssens. "We staan met het nieuwe Agrifirm concurrerend in de markt als het gaat om kwaliteit, prijs en service. We onderscheiden ons als dé partij die boeren en tuinders duurzame, innovatieve oplossingen biedt, waarmee zij hun resultaat verbeteren." De instemming door de ledenraden weerspiegelt het draagvlak onder de leden, aldus voorzitter van de raad van commissarissen, Theo Koekkoek. "De ledenraden hebben vertrouwen in de nieuwe onderneming en in het voornemen van de nieuwe organisatie om net zo dicht bij de klanten te blijven staan als de fusiepartners voorheen deden."

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback