Ga naar hoofdinhoud

Fusie Cehave Landbouwbelang en Agrifirm krijgt vorm

De fusie tussen Cehave Landbouwbelang en Agrifirm begint de fusie vorm te krijgen en er is overeenstemming bereikt over de invulling van enkele belangrijke posten binnen de nieuw te vormen coöperatie. Afgelopen week zijn personeel en ledenraadsleden van beide coöperaties geïnformeerd over de voorgenomen invulling van de bestuurs- en directieposten. Ook zijn de eerste gesprekken met de vakbonden en de ondernemingsraden van beide coöperaties gestart.
De voorgenomen benoemingen zijn onderdeel van het totale fusieplan dat ter goedkeuring aan de verschillende gremia binnen beide coöperaties zal worden voorgelegd.

De totale raad van commissarissen zal bestaan uit twaalf personen in totaal, zes uit iedere coöperatie. In de loop van enkele jaren zal dit aantal terug worden gebracht naar acht personen. De heer T.P. Koekkoek, huidige voorzitter van het bestuur en raad van commissarissen van Agrifirm, zal de voorzitter van het bestuur van de coöperatie en de voorzitter van de raad van commissarissen van de nieuwe onderneming worden. De heer A.C.J.M. van Vught, de huidige voorzitter van de raad van beheer van Cehave Landbouwbelang wordt vice-voorzitter van respectievelijk bestuur en raad van commissarissen.

De hoofddirectie bestaat in het eerste jaar uit vijf personen, met als voorzitter de heer C.H.L. Sijssens. De heer Sijssens is de huidige voorzitter hoofddirectie Cehave Landbouwbelang. De heer A. Loman, huidige hoofddirecteur van Agrifirm, wordt COO en vice-voorzitter van de hoofddirectie en zal de heer Sijssens opvolgen als voorzitter van de hoofddirectie bij diens pensionering. De overige hoofddirectieposten worden ingevuld door de heren J. Helsen (CFO), A.C.J.M. Hectors (verantwoordelijk voor de integratie van de plantaardige activiteiten) en A.P. Wals (verantwoordelijke voor de integratie van beide diervoederbedrijven). De eindverantwoordelijke voor de Nederlandse plantactiviteiten wordt de heer D. Beekman. Voor de Nederlandse diervoederactiviteiten zal dit de heer W. Maaskant zijn. De heer J. Vessies, de huidige financieel directeur van Agrifirm, wordt financieel directeur in de holding en rapporteert in deze functie aan de CFO.

In november organiseren beide coöperaties informatiebijeenkomsten voor de leden waarin de huidige ontwikkelingen en plannen voor zowel de coöperatie als het bedrijf uit de doeken worden gedaan. Het streven is om de besluitvorming door de beide ledenraden rond de jaarwisseling af te ronden. Om tot een gedegen fusierapport te komen, werken 12 werkgroepen en diverse subgroepen een scala aan onderwerpen uit. In de werkgroepen zijn deskundigen uit beide bedrijven aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback