Ga naar hoofdinhoud

Fusie Cehave Landbouwbelang en Agrifirm

Cehave Landbouwbelang en Agrifirm willen fuseren. Cehave en Agrifirm verwachten daarmee flinke financiële en strategische voordelen.

Samenwerking verbreedt de basis voor productvernieuwing, verlaagt de kosten en versterkt de inkooppositie. Dit biedt extra groeikansen voor zowel de Nederlandse als de buitenlandse activiteiten van de ondernemingen. Dit leidt tot betere technische en financiële resultaten voor de leden. Aldus de coöperaties.
De voorgenomen fusie maakt het mogelijk om beter in te spelen op de snelle ontwikkelingen in de agrarische sector. Schaalvergroting leidt volgens de ondernemingen tot scherpere en nieuwe eisen aan toeleveranciers, zoals Agrifirm en Cehave.

Onderzoek
De agrarische coöperaties starten een onderzoek dat drie tot vier maanden duurt. Uitgangspunt is de vorming van een nieuwe coöperatieve onderneming die dicht bij de klant staat. Het onderzoek richt zich vooral op haalbaarheid van de fusie. Hierbij wordt onder andere gekeken naar strategie, synergievoordelen, organisatiestructuur, ledenbeloningen, naam en vestigingsplaats. De leden, die over het fusieonderzoek zijn geïnformeerd, worden betrokken bij de voorbereiding van de besluitvorming over een fusie.

Besluit
De ledenraden van beide coöperaties beslissen naar verwachting rond de jaarwisseling. De fusieplannen worden binnenkort ter goedkeuring voorgelegd aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback