Ga naar hoofdinhoud

Fusiebesluit Agrifirm en Cehave valt later

Het besluit tot een mogelijke fusie tussen Cehave Landbouwbelang en Agrifirm wordt niet op 31 maart 2010 genomen, De Nederlandse Mededingingsautoriteit besloot in februari dat zij de concurrentieverhoudingen op de meststoffenmarkt in Nederland verder wil onderzoeken. De directies en commissarissen van de betrokken coöperaties willen de uitkomst van dit onderzoek afwachten alvorens een besluit tot fusie aan de ledenraad voor te leggen.

Concurrentieverhoudingen

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaf dit voorjaar geen definitieve goedkeuring aan de eventuele fusie tussen Agrifirm en Cehave Landbouwbelang. De NMa wilde meer inzicht in de concurrentieverhoudingen in de meststoffenmarkt na de fusie en dan specifiek die in Noord-Nederland. De NMa gaf wel haar akkoord met betrekking tot de zeven andere markten waar de beide bedrijven actief zijn.
Daarmee is de fusie vergunningsplichtig geworden. Cehave Landbouwbelang en Agrifirm hebben ondertussen deze vergunning aangevraagd en als reactie daarop is de NMa haar onderzoek gestart. Een onderdeel van het onderzoek is het schriftelijk enquêteren van boeren. De brieven hiertoe zijn inmiddels bij veel boeren op de deurmat beland. De benaderde ondernemers hadden tot 21 maart tijd om te reageren.
De ledenraden van de beide coöperaties kunnen hun oordeel over het al dan niet fuseren pas geven als deze vergunningsfase is afgerond. De directies van de beide coöperaties verwachten dat een en ander in het tweede kwartaal van 2010 zal gebeuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback