Ga naar hoofdinhoud

Geld voor nieuwe eiwitten

Minister Gerda Verburg van Landbouw roept ondernemers op om nieuwe eiwitten te ontwikkelen en op de markt te brengen. Ze stelt hiervoor 1,7 miljoen euro beschikbaar.

De minister is onder andere geinteresseerd in plantaardige eiwitten en andere eiwitbronnen als algen, wieren, schimmels en insecten maar ook kweekvlees. Ondernemers kunnen hun projectvoorstellen indienen tot en met 23 september.
Verburg wil dat consumenten kunnen kiezen uit een ruimer aanbod van duurzaam geproduceerde eiwitten. Daarom is zij op zoek naar inventieve ondernemers die ideeën hebben over nieuwe eiwitrijke voedingsmiddelen of over innovatieve marketingconcepten die consumenten verleiden tot aankoop van duurzamer geproduceerde eiwitten.

De ondernemers met de meest vernieuwende en effectieve ideeën die bovendien economisch de meeste perspectieven bieden, kunnen op kosten van LNV een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren. De ideeën die haalbaar blijken, kunnen vervolgens meedoen aan een traject om hun product of dienst verder te ontwikkelen. De 1,7 miljoen zijn bedoeld voor de onderzoeken in beide fasen.

Tot en met 23 september 2009 (17.00 uur) kunnen zowel grote als MKB-bedrijven voorstellen indienen bij SenterNovem, afdeling SBIR. Op 8 september wordt een informatiebijeenkomst gehouden over dit onderwerp. 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback