Ga naar hoofdinhoud

Gerard Bakker aangetreden als inspecteur-generaal NVWA

Gerard Bakker is op 16 augustus aangetreden als inspecteur-generaal. Foto: NVWA

Gerard Bakker is op 16 augustus aangetreden als inspecteur-generaal (IG) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hij volgt de voormalige interim-IG Maarten Ruys op.

“Ik ben erg verheugd over mijn nieuwe rol als IG. De NVWA is een belangrijke toezichthouder als het gaat om de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en natuur. Met mijn ervaring als bestuurder van uitvoeringsorganisaties en kennis van toezicht en handhaving kan ik een waardevolle bijdrage leveren en verder bouwen aan de organisatie”, aldus Bakker.

Samen met de medewerkers en het management zal Bakker zich actief inzetten om verder te bouwen aan de rol van de NVWA als toezichthouder en de positie richting samenleving, politiek en ondernemingen.

Ervaring

Bakker was de afgelopen 3 jaar hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor was hij bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Eerder vervulde hij de functie directeur Mededinging bij de Autoriteit Consument & Markt en gaf hij leiding aan diverse handhavingsprocessen bij de Douane en de Fiscale Inlichtingen- en opsporingsdienst.

Lees ook: Gerard Bakker inspecteur-generaal NVWA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback