Ga naar hoofdinhoud

Gezonde vetzuren nauwelijks effect

Het effect van gezonde vetzuren in dierlijke producten op de gezondheid van de consument is minder groot dan gedacht. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond.

Vetzuursamenstelling

De laatste jaren is veel onderzoek gedaan naar het verbeteren van de vetzuursamenstelling van melk door middel van het aangepast voeren van koeien. De consumentenbond testte vijftien verschillende soorten volle yoghurt (gangbaar en biologisch) en trof daarin weinig geconjugeerde linolzuren (CLA's) en omega-3-vetzuren aan. Zo weinig zelfs dat de consumentenbond zich afvraagt of er sprake kan zijn van een gezondheidseffect.

Campina heeft de gezondste vetzuursamenstellig van alle onderzochte producten, maar dit heeft volgens de consumentenbond nauwelijks effect op het cholesterolgehalte in het bloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback