Ga naar hoofdinhoud

Gezondere koeien met betere vruchtbaarheid

Gezondere koeien met een betere vruchtbaarheid. Dat is waar Hendrix UTD op stuurt met de nieuwe voedingsaanpak Fresh Cow, speciaal ontwikkeld voor verse koeien. Fresh Cow zorgt ervoor dat de negatieve energiebalans in de eerste vier weken na afkalven sterk vermindert. De koeien blijven beter in conditie, waardoor de gezondheid en vruchtbaarheid van koeien verbeteren.

Fresh Cow

Hendrix UTD introduceert nieuwe voeders onder de naam Fresh Cow. Deze voeders zijn speciaal ontwikkeld voor de eerste vier weken na afkalven en sluiten naadloos aan op het transitieconcept tijdens de droogstandperiode.
In de periode vlak na afkalven speelt de negatieve energiebalans veel koeien parten. Dit uit zich in een te sterke afname van de conditie na afkalven, waardoor gezondheids- en vruchtbaarheidsproblemen kunnen ontstaan.
Fresh Cow voeders zorgen door middel van specifieke toevoegingen dat de negatieve energiebalans wordt verminderd. Hierdoor blijven koeien beter in conditie, waardoor ze een betere weerstand hebben en ze weer sneller in de vruchtbaarheidscyclus komen. Dit leidt tot een betere gezondheid en vruchtbaarheid, minder uitval en een hogere levensproductie.

Praktijkresultaten

Hendrix UTD heeft de nieuwe voeders uitgebreid in de praktijk getest. In een pilot op 16 melkveebedrijven geeft 80 procent van de deelnemende veehouders aan dat de koeien een betere conditie hebben. Daarnaast geeft 70 procent aan dat de gezondheid van de veestapel is verbeterd, met name op het gebied van slepende melkziekte, witvuilen en uiergezondheid. Alle deelnemende veehouders geven aan dat de vruchtbaarheid van de koeien is verbeterd. Dit uit zich in een verbeterde tochtexpressie, het eerder optreden van de eerste tocht en een lager inseminatiegetal en een lagere tussenkalftijd.
Het bovenstaande levert ook duidelijk financiële voordelen op: de inzet van Fresh Cow levert al gauw zo'n 100 euro per koe per jaar extra op; de investering is in dit bedrag al meegenomen.

Fresh Cow is beschikbaar in zowel Biks als meel. Veehouders die werken met een aparte groep voor verse koeien kunnen het meel door het rantsoen mengen. De Biks leent zich uitstekend voor gebruik als extra krachtvoer of voor in de melkrobot.
Kortom Fresh Cow levert de veehouder een gezondere, vruchtbare veestapel, minder trammelant, een hogere levensproductie en dus ook meer arbeidsgemak op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback