Ga naar hoofdinhoud

GMP+ International

In de bestuursvergadering van het Productschap Diervoeder is op 2 december besloten tot verzelfstandiging van het certificatiesysteem GMP+. Inhoudelijk zal dit geen wijzigingen met zich mee brengen voor de GMP+ gecertificeerde bedrijven. Wel krijgt de nieuwe organisatie een nieuwe naam: GMP+ International. Deze naam past beter bij de internationale oriëntatie. Ook komt er een nieuwe keurmerk voor de deelnemende bedrijven, dit met een introductieperiode van drie jaar.

Door de toenemende internationale deelname aan GMP+ passen haar activiteiten niet meer bij de publieksrechtelijke bedrijfsorganisatie van het PDV. Het schap is ingesteld voor de Nederlandse diervoederkolom. Op dit moment zijn er ruim 10.900 deelnemers aan GMP+, waarvan een derde in Nederland en de rest in totaal 65 landen buiten Nederland.

Er zijn daarbij ook andere ontwikkelingen die verzelfstandiging in combinatie met internationalisatie vereisen. Sinds 2007 tonen bedrijven met een afzetmarkt elders dan Noord-West Europa ook belangstelling voor GMP+, om zich in positieve zin in de markt te onderscheiden, dan wel te voorzien in behoeften aan waarborging van de diervoederveiligheid bij hun afnemers overal ter wereld.

Bij verschillende groepen van buitenlandse deelnemers is er, vanuit een positief commitment aan het GMP+ schema, behoefte aan een actieve deelname bij de beleidsvoorbereidingen en de besluitvorming. Binnen de nieuwe organisatie GMP+ International kan aan deze behoefte invulling worden gegeven.

Daarnaast zal ruimte worden geboden voor specifieke wensen van bepaalde landen, die additioneel aan de internationale basis opgenomen dienen te worden, teneinde aan specifieke marktwensen tegemoet te kunnen komen. Het personeelsteam dat binnen PDV verantwoordelijk was voor GMP+ gaat mee naar GMP+ International. Johan den Hartog is tot directeur benoemd van GMP+ International, daarnaast blijft hij ook tot eind december secretaris van het PDV. Hierdoor is de continuïteit van de dienstverlening voor de GMP+ gecertificeerde bedrijven gewaarborgd. Deze bedrijven krijgen drie jaar de tijd om te starten met het gebruik van het nieuwe keurmerk.

De organisatie GMP+ International is gestart op hetzelfde adres als PDV en zal binnenkort haar huisstijl en bijhorende website presenteren, tezamen met de nieuwe e-mailadressen en telefoonnummers.

Meer over de wijziging leest u in nummer 17 2009 van De Molenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback